Lägesrapport | Jinx

Jinx

Annons

Lägesrapport

Varning för lång text!

 

Vi är inne på dag 4 i Indien och just idag har varit helt fantastiskt. Gårdagen (tillika min födelsedag) lämnade en del att önska men det ordnade upp sig idag. Vi hade bokat en chaufför via hotellet för att ta oss runt I Delhi och lite runt omkring under veckan. I söndags var det väldigt bra. Han tog oss till India gate, Qutab minar och Lotus Temple med ett litet stopp för lunch. Efter det kände vi oss nöjda och ville gå omkring på egen hand och sa därför nej till att åka vidare till red fort. So far so good och vi blev körda tillbaka till hotellet.

 

Igår skulle vi åka till Agra för att turista lite mer. Väl där plockade han helt plötsligt upp en guide (som vi inte ens visste om) och sen blev vi runtstressade på Taj mahal. Efter det skulle vi kolla på nån marmortillverkning som vi egentligen inte var så intresserade av. Efter det lyckades jag prata oss ur vidare “guidning” och lunch på uppenbart förvalt ställe. Vi åkte vidare till vad vi trodde Jaipur och vårt hotell för natten. Istället blev det ett stopp på Agrafortet där chauffören försökte tvinga på oss en ny guide men där jag till slut fick säga, med hela mitt kroppsspråk, att vi inte var intresserade och sen gick vi.

Efter det så fortsatte färden mot Jaipur.. Trodde vi! Efter ytterligare ett par timmar i bilen svängde han plötsligt in på en parkering och meddelade att vi skulle äta där. Vid det laget var vi så trötta, arga och hungriga att vi bara gick med på det hela. Till slut kom vi i alla fall fram till hotellet i Jaipur och där försökte jag kommunicera till chauffören att vi ville ha åtminstone halva dagen för oss själva. Det resulterade i att han först inte ville förstå vad jag sa och sen blev skitsur när Fredrik upprepade vad jag precis sagt.

Idag dök chauffören upp klockan 10 med en ny guide men där satte vi ner foten och avslutade resten av “paketet”. Han blev arg, jag var arg och fick till slut prata med researrangören på hotellet i telefon för att meddela vårt missnöje och att vi inte ville vara med längre. Han var för all del hur trevlig som helst och den stackars guiden som kommit för att möta upp oss var väldigt förstående men detsamma kunde inte sägas om chauffören. Det hela blev rätt stelt men till slut gick vi i alla fall därifrån och fortsatte vår dag ensamma.

Varför vi var så arga över hela upplägget var till stor del för att det inte var det vi blivit lovade. Det såldes in som att vi skulle få bestämma själva och med lite guide från chauffören. Vi fick inte heller reda på att det hade bokats guider (de vill ha dricks och det är förjävla jobbigt att ha en tredje person med sig överallt). När vi dessutom sa ifrån att vi ville göra nånting annat så blev det helt uppenbart att det fanns en dold agenda då chauffören blev sur och inte ville gå med på detta. Det hela handlade med andra ord om att tjäna så mycket pengar som möjligt på olika utflyktsmål med tillhörande guider och affärer och handlade inte alls om vad vi som kunder ville. Det kändes som att vi var hans fångar och inte hade rätt till en åsikt. Vi fick liksom varken gå nånstans på egen hand eller ens välja vart vi ville äta osv. Ovanpå allt detta så var chauffören ett as mot mig och varken tilltalade mig eller lyssnade på ett ord jag sa. Och cirka halva gårdagen gick åt till att åka bil och det var inte riktigt genom ett bilfönster jag ville uppleva Indien.

 

Med det sagt så vill jag varna alla för att boka in sig på såna här turer. Risken att bli blåst är stor och det är inte värt att åka runt på 150 olika sevärdheter för ni kommer ändå inte kunna njuta av det pga stress.

 

Idag har det i alla fall varit hur trevligt som helst och vi har strosat runt i vår egen takt och tittat på vad vi ville. Vi bestämde oss för att stanna en extra dag i Jaipur och ska åka buss tillbaka till Delhi imorgon.

 

Förutom incidenten ovan så har vi det faktiskt riktigt bra. Indien är fantastiskt samtidigt som det är tragiskt på många plan. En riktig upplevelse som är svår att beskriva eller visas med bilder. Men jag tänker försöka i alla fall men det får bli i flera inlägg när jag kommer hem. Har fotat en del med kameran också och det vore synd om det inte kom med.

 

DSC_0008

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats