Shame on me  | Jinx

Jinx

Annons

Shame on me 

Ibland känns det som att jag aldrig gör något roligt. Som att jag slösar bort hela mitt liv på att jobba, äta och att sova.  I de stunderna när den känslan är som starkast är jag glad att jag har bloggen så jag kan gå tillbaka och se hur det egentligen är/varit. 

Jag har gjort hur mycket roligt som helst och listan fylls ju ständigt på. 

För visst, jag ska ju visserligen inte åka på semester i sommar men jag ska gå på konsert och till hösten blir det en liten resa igen. Jag var dessutom i Berlin för ett tag sen och då är jag helt plötsligt uppe i två resor under samma år samt att jag faktiskt redan hunnit gå på konsert en gång i år. Varför ens klaga? 

Ibland tror jag att man väldigt lätt glömmer allt man gjort och inte ser det man gör eller har. Det stinker i-landsproblem och jag skäms. 

Skäms för att jag gnäller över att inte kunna åka på solsemester EN gång på grund av köp av lägenhet när andra människor svälter och inte ens har tillgång till rent vatten. Eller är så fattiga att de tvingas stjäla eller  sälja sig för att kunna ge mat till sina barn. Eller som tvingas se sina nära dö av sjukdomar som enkelt kunnat botas om de bara haft råd med rätt vård. Eller alla de som blir offer för våld, missbruk och allmänn misär i hemmet.  Eller som blir förtryckta, förföljda och till och med tvingas fly för sina liv. De som sedan får sitta och vänta i ett nytt land i flera månader (eller år) tills någon bestämmer att det är okej att krossa alla drömmar och förhoppningar om ett tryggt liv och som sedan skickas tillbaka till samma helvete de flydde ifrån. 

Med DET perspektivet så har jag fan ingen rätt att klaga eller tycka synd om mig själv. Jag har det bra, med eller utan resa. Nästa gång jag klagar så får ni lov att ge mig en karatespark på smalbenet. 

Tack och godnatt. 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats