En lång jävla lista | Jinx

Jinx

Annons

En lång jävla lista

Jag tänker göra en lista bara för att klargöra vissa saker:

 • Om du på fullaste allvar använder dig av uttrycket “jag är inte rasist men..” så ÄR det precis vad du är.
 • Om du använder dig av “fakta” från fria tider, avpixlat, exponerat osv för att stärka dina argument så är du inte bara rasist utan dessutom helt omedveten om vad källkritik är (med andra ord: dum i huvudet). 
 • Röstar du på Sverigedemokraterna är du inte bara rasist utan du vill även begränsa kvinnors  rätt till att göra abort, samkönade äktenskap eller partnerskap är du jävligt tveksam till och de ska definitivt inte få lov att skaffa barn. Som bonus har du även en sjukt förlegad och rutten kvinnosyn som bottnar i en snedvriden syn på könsroller och hur de uppstått från första början. 
 • Att säga att du inte är feminist bara för att du inte hatar män och vill bränna det manliga släktet på bål är inte ett hållbart argument. Alla feminister hatar inte män. Det finns extreminister i alla grupper i samhället.  Står du för att alla människor är lika mycket värda (oavsett könstillhörighet), att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter (återigen oberoende på vilket kön en råkar tillhöra) och faktiskt vill ha ett jämställt samhälle så är du feminist.
 • Att använda sig av beskrivningar  som exempelvis “slå som en tjej, gråta som en liten flicka, lilla gumman etc är att säga att det är helt okej att fortsätta trycka ner kvinnor och det bidrar till ett fortsatt ojämställdhet i samhället. 
 • Om du får ett nej till svar på din sexuella invit och du då väljer att kallar henne för diverse skällsord och hota henne med våld eller död så är det något allvarligt fel på dig och ditt sätt att hantera avvisande (detsamma gäller naturligtvis oavsett kön men det är bara att inse att majoriteten som blir utsatta för sexuella är kvinnor och förövaren är av manligt kön). 
 • Om du tafsar på någon utan att ha fått någon form av tillåtelse så har du gjort dig skyldig till ett brott. 
 • Att använda sig av uttrycket “vi måste hjälpa våra egna först” är inte bara  rasistiskt utan jävligt korkat. Vad är sjukvård, tandvård, förskola, gratis skolgång, lunch i skolan, hemtjänst, hjälpmedel i hemmet (och utanför), ekonomiskt bistånd, gratis missbruksvård om man inte har ekonomi till det själv, a-kassa, föräldrapenning, sjukersättning, gratis högskoleutbildning, möjlighet till studielån osv till för tror ni? Och vad fan är “våra egna” för jävla uttryck egentligen? Fattar ni vilken jävla inavel det hade blivit om ingen utanför någonsin flyttade hit?! 
 • Allt som står på internet är inte sant.  Saker du hör från männniskor du känner, grannen, på stan, i fikarummet osv behöver inte heller nödvändigtvis vara sant.  Med andra ord: bara för att någon påstår en sak så är det INTE alltid sant. Du måste vara källkritisk. Alltid. Tips! Jämför minst två källor med varandra och kolla alltid vem avsändaren är.
 • Världen går inte under för att du inte längre bör använda ett visst ord om ett visst bakverk (det finns andra användbara namn för det) och att det inte längre är en självklarhet att ha skolavslutningar i kyrka  (staten är separerad från svenska kyrkan sen en tid tillbaka). Argument  som “så har vi alltid sagt/gjort” håller helt enkelt inte.  Det kan upplevas som kränkande/stötande/opassande. Allt vi gjorde förr är inte bra och du som avsändare äger inte frågan om något uppfattas som stötande eller inte, det är ALLTID mottagaren som äger den rätten. 
 • Att sjunga nationalsången är inte förbjudet men du behöver fundera över vad din avsikt är. Med andra ord, varför gör du det? För vem gör du det? Står du samtidigt och skriker rasistiska  saker? Är du kanske egentligen lite rasist? Har du funderat på vems fel det är att nationalsången blivit rasistisk i många människors ögon? Kan svaret vara att det beror på vilka slags människor som använder sig av den?

Tack för mig. Över och ut! 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats