Mordbränder och politik | Jinx

Jinx

Annons

Mordbränder och politik

Känner att jag behöver ventilera mina tankar om den senaste tidens bränder på tilltänkta asylboenden/aktiva asylboenden. Egentligen är jag för arg men jag tänker skriva det här inlägget ändå. Det kommer att bli rörigt men jag hoppas att min poäng går fram ändå.

 

Så som jag ser det är den här formen av aktivitet ett sätt att försöka sätta dit politikerna. Att ge igen på dem på något sätt. Kanske också med en förhoppning om att flyktingarna på något magiskt sätt går upp i rök.
I jakten på att ge politikerna en känga så blir det alltså helt plötsligt tillåtet att begå brottsliga handlingar. Att syssla med allt från mordbränder till faktiska mord. När blev det någonsin okej?

Och den största frågan, hjälper det? Hjälper det att bränna ner asylboenden? Kommer flyktingarna att försvinna om man bränner ner bostäderna? Nej. Det som händer är att det kostar ÄNNU mer pengar. Mer skattepengar kommer istället att gå till att försöka hitta nya boenden, hyra in dem på hotell och så vidare. Det är alltså fruktansvärt kontraproduktivt att bränna ner asylboenden. Det kommer bara att kosta oss mer pengar. Det som var det huvudsakliga problemet (att invandring kostar pengar). Det kostar nte bara i faktiska boendekostnader utan även personalmässigt (polis, brandkår, socialarbetare = skattepengar).

 

Vems fel är det då? Vems fel är det att vi har gått så långt att det är okej med mordbränder? Inte en helt enkel fråga att svara på så klart men det har hänt något med klimatet i det här landet. Och det har vi ett visst politiskt parti att tacka för. Det är inte lika tolerant som det en gång var. Alla fördomar kan helt plötsligt bli sanningar bara Jimmie Åkesson öppnar munnen. Det finns gott om labila människor i det här landet. Människor som är missnöjda. Människor som på ett eller annat sätt känner sig missgynnade av staten. Människor som behöver något att skylla på. Om det är sant eller inte spelar ingen roll.

De behöver bara ett mål för sin ilska och frustration och detta är något som Sverigedemokraterna och andra “Sverigevänner” utnyttjar fullt ut. För nej, den senaste vågen av mordbränder är inte enbart Sverigedemokraternas fel men de är långt ifrån oskyldiga. Genom att lägga upp listor på tilltänkta asylboenden, hänga ut människor med en annan etnisk bakgrund och  sprida allmän dynga på nätet så spär de på hatet. De gör i allra högsta grad sanningar av fördomar genom att sprida sin politiska propaganda. Genom att sprida hat på nätet triggar de igång de här labila människorna och mordbränder och terrorattacker på grundskolor är ett faktum.

 

Utåt sett kan de säga vad de vill om sin egen roll i allt det här. Att de inte uppmanar till våld utan bara “informerar”  är en förbannad lögn. Det finns olika sätt att få sin vilja igenom och det behövs inte en direkt order eller uppmaning för att få människor att göra vad man vill att de ska göra.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats