Insight  | Jinx

Jinx

Annons

Insight 

Idag blir det två countdowns i ett inlägg. På sätt och vis hör de ihop. 

Toughest har varit bestämt sen länge. Jag kommer att lägga fokus på löpträning och överkroppsstyrka hela april. Med lite tur så är det okej väder den här månaden men kommer ändå att träna utomhus mestadels av tiden. 

En helt sockerfri månad är ett litet test ( och en jävligt stor prövning) för mig. Har valt att lägga den tillsammans med träningen för Toughest då jag vill ha ut maximalt resultat både när det gäller kost och träning.

 Går det bra (och jag vet att jag kan strunta i socker om jag bara ger mig fan på det) så blir nästa mål att klara 2 månader utan socker. Mitt tredje mål är att klara 100 dagar. 

Som ni kanske märkt har jag ett sockerberoende. Det har jag kämpat med större delen av mitt liv. Det har varit svårt att acceptera det men genom år av experiment, där jag försökt att hålla mitt godisätande till “en gång i veckan”, så har jag nu insett att det inte fungerar för mig. Jag kan inte hålla det någon längre period. Precis som en person som är beroende av alkohol eller narkotika så är jag beroende av socker. “Lagom” existerar inte i min värld. För mig har det alltid varit allt eller inget. 

 Kanske kommer jag en dag att hitta en balans där jag, kanske inte. Det handlar om hur pass mycket jag jobbar med mig själv för att “koppla om” inne i mitt belöningssystem.  Det jag vet är att jag just nu när jag är så inne i en period med träning och att äta sunt så fungerar det inte för mig. I och med att jag tycks ha förmågan att äta sötsaker på en rimlig nivå så är det faktiskt bättre att låta bli.

Det här råkade visst bli ett långt jävla inlägg. Det brukar bli så när jag kommer till insikt. Det är faktiskt rätt häftigt när det händer och jag tycker synd om de människor som aldrig vågar vända blicken inåt och lära känna sig själva. 

   

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats