Utvärdering av detox | Jinx

Jinx

Annons

Utvärdering av detox

Jag startade detoxen den 6 januari och avslutade den 27 januari. Det var alltså 22 dagar utrensning av gifter och slaggprodukter i kroppen. De första dagarna var jag lite seg och jag antar att det beror på att jag inte fick mitt dagliga intag av koffein. Sen vände det efter kanske 3-4 dagar och jag blev piggare än jag varit tidigare.

 

Under hela detoxperioden har kroppen känts lättare och magen har fungerat som den ska. Jag har också blivit piggare på morgonen och har inte alls lika svårt att gå upp när klockan ringer 5 på morgonen.

 

Det var inte alls svårt att få in rutinerna att starta varje dag med ett glas ljummet vatten med pressad citron och grape i. Inte heller att äta frukost var något större problem att få in i vardagen. Över huvudtaget att äta regelbundet har gjort underverk och inte så svårt att få till om man verkligen vill- även om man som jag, arbetar oregelbundna tider.

 

Jag fuskade lite de tre sista dagarna på detoxen och det reagerade magen på direkt. Fick typ magknip, kramp och såg ut som att jag var gravid i 7:e månaden. Jag hade ju uteslutit mjölkprodukter, koffein, alkohol, socker, rött kött, halvfabrikat,veteprodukter och alla ondödiga kolhydrater så klart att magen fick en chock när jag helt plötsligt åt godis, stek och scones.

 

Under detoxen åt jag mycket kyckling, grönsaker, frukt, sojaprodukter samt försökte välja så mycket ekologiska varor som möjligt. Det tänker jag fortsätta med även nu,  dvs, att jag ska undvika mjölkprodukter och vetemjöl och att välja ekologiska produkter. Sen kommer jag inte att vara lika strikt och ibland kommer jag att unna mig skräpmat och godis. Däremot ska jag försöka hålla det till ett minimum. 

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag att alla gör en detox minst en gång om året. Man mår bättre fysiskt (och psykiskt med för den delen).

 

Förövrigt gick jag dessutom ner 4,3 kg, minskade 4 cm i midjan, 5,5 cm runt höfterna, 4 cm på röven, 3,5 cm på låren och 2 cm på armarna (mina muskler blev mycket mer definierade än de varit förut) och det är ju en vinst bara det, hehe. 

 

Fördelar:

Kroppen känns lättare

Man blir piggare

Huden mår bättre

Skapar rutin gällande måltiderna

Ingen alkohol (och en vit månad har ingen dött av)

Jämnare humör

Magsäcken krymper

 

Nackdelar:

Detoxen som jag drack (Holistic Ultradetox) smakade skit. Och den skulle man dricka två gånger om dagen

Tråkigt att inte kunna gå ut och äta eller bjuda in sig på middag hos andra eftersom att man inte får äta vad som helst

Jag som tränar mycket kunde inte äta mina kosttillskott och proteindrinkar (men det mesta går faktiskt att ersätta med vanlig mat)

 

Fördelarna är klart fler och starkare än nackdelarna om vi säger så!

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats